Birthe's Madside

 

Havkat og rejer i sommerkål med sennepssauce
  • 600 g havkatfilet
  • 200 g rejer
  • salt
  • peber
  • 1 sommerkål, spidskål eller savoykål
  • 5 dl fiskebouillon
  • 1 dl fløde
  • evt. lidt Maizena
  • 1-2 tsk dijonsennep
  • 1 bundt purløg
  • Tilbehør:
  • ris eller nye kartofler

Fjern forsigtigt 8-12 store blade fra kålhovedet og blanchér dem i letsaltet , kogende vand. Havkatfileten befries for evt. ben og skæres i tern på 2x2cm. Blandes med rejer, salt og peber. Læg kålbladene fladt ud, 2-3 stykker sammen, og fordel fisk og rejer ovenpå. Luk bladene sammen omkring fyldet og pak dem ind i varmebestandig film, papir eller folie. Fiskepakkerne dampes i fiskebouillon i 15 –18 minutter. Prøv med en nål, om de er varme indeni. Når de er færdige, tages de op, og bouillonen koges let ind sammen med fløden. Jævn evt. med maizena udrørt i koldt vand. Smag til med salt, peber og sennep og tilsæt fintsnittet purløg umiddelbart før serveringen. Giv ris eller nye kartofler til.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 1

 

 

Birthe's Madside