Birthe's Madside

 

Havstrygersild (Hotel Stege Bugt)

  • 8 sildefileter uden skind

  • 4-6 tynde skiver østersølaks

  • citronsaft

  • dild

  • citronmelisse

  • esdragon

  • 4 dl fiskesuppe eller vand

  • 4 cl Aalborg Havstryger snaps

  • salt, hvid peber

  • Sauce:

  • ½ ltr. piskefløde

  • evt. maizenamel

  • 50 g smør

Rul silden med laksen, der er penslet med citronsaft og drysset med krydderurterne, salt og peber. De dampes - må ikke koge - i 3 min. i fiskesuppen, tilsat snapsen. Tages op og holdes varme. Fiskesuppen koges ind med fløden, og kan evt. jævnes med melet. Smørret piskes i lidt ad gangen. Det tilsmages med salt, peber og hakket dild. Anrettes på varme tallerkner, sammen med dampede porrer / springløg.

Kilde: Kim Rasmussen Frost

 

 

Birthe's Madside