Birthe's Madside

 

Havtaske
6 personer
  • 1,2 kg filet af havtaske

  • 2 spsk olivenolie

  • 1 lille fed presset hvidløg

  • 4 skalotteløg

  • ca. 8 dl fiskefond

  • 150 g usaltet smør

  • 2 spsk finthakket persille, brøndkarse, purløg samt citronmelisse

  • Garniture:

  • 200 g friske nudler

  • 12 - 18 grønne asparges

  • 150 g vilde ris

  • 6-10 cherrytomater

Fisken krydres let med salt og peber. Vendes i olien der er tilsat hvidløg, og stilles koldt i en times tid. Fisken steges på en tør pande, kun med det olie der hænger ved. Fiskefonden reduceres til ca. 3 dl. Finthakket løg svitses let i smør, og fonden kommes ved. Piskes op med klumper af koldt smør, til sidst tilsættes de friske kryderurter. Serveres med kogte ris, dampede asparges, og pyntes med tomaterne.

Kilde: Kim Rasmussen Frost

 

 

Birthe's Madside