Birthe's Madside

 

Helleflynder fra Esteril

  • 4 skiver helleflynder ( eller torsk ) ca. 2 cm tykke

  • 2 store grofthakkede løg

  • 30 g smør

  • 80 g rejer

  • 2 dl cremefraiche

  • ¼ ltr piskefløde

  • 1 dl tør hvidvin

  • 1 lille spsk Dijon sennep

  • 1 bundt persille

  • 1 tsk estragon

  • salt

  • friskkværnet hvid peber

Fiskeskiverne saltes i 10 min. og tørres. Et ovnfast fad smøres og fisken lægges heri. Smelt smørret til saucen i en gryde og damp de hakkede løg heri, til de er klare. Piskefløden tilsættes og indkoges. Sennep og estragon tilsættes og det simrer med i et par min. Hæld derefter vinen i, tages af varmen og cremefraiche røres i. Tilsmages med s + p. Fisken dryppes med 4 spsk hvidvin og saucen hældes over. Dækkes med låg og kommes i ovnen ved 200 grader , efter 20 min. tages fadet ud, rejerne drysses over, og det får 5 min. mere. Samtidigt tørres persillen i ovnen og tages ud når den er færdig, Drysses over ved serveringen.

Kan varieres med: Blåmuslinger, jomfruhummer, krebs, kammuslinger og andet.

Kilde: Kim Rasmussen Frost

 

 

Birthe's Madside