Birthe's Madside

 

Helleflynder "karbonader" med porrekompot og bacon
4 personer
  • 500 g helleflynderkød
  • 2 æg
  • 1 spsk kapers
  • 1 lille bundt persille
  • 2 skalotteløg
  • 4 porrer (mellemstore)
  • 100 g bacon
  • olivenolie
  • mel
  • salt
  • peber
  1. Hak fiskekødet gennem kødhakkeren. Rør det med salt og peber til det er sejt, og rør så æggene i sammen med kapers og finthakkede skalotteløg.
  2. Porrerne renses og skæres på skrå i 1 cm. tykke skiver. Bacon skæres i tern på ca. ½ x ½ cm.
  3. Begge dele sættes over i en gryde ved rask varme, med et skvæt olivenolie i bunden. Kom låg på gryden og lad porrerne snurre i ca. 5 min. Skru så ned til svag var-me og lad porrerne blive møre uden, at de mister farve. Smag til med salt og peber.

Servering: Form 4 karbonader af "fiskefarsen", vend dem i mel og steg dem ved jævn varme til de er gyldne på begge sider. De anrettes på tallerkenen oven på porrekompotten, og der drysses med hakket persille.

Kilde: Meyers Køkken

 

 

Birthe's Madside