Birthe's Madside

 

Indbagt laks 2
4-6 personer - Forret eller hovedret
  • 1 vildlaks
  • 2 kogte æg
  • 1 pk. butterdej (skiver)
  • smør efter behov
  • purløg
  • persille
  • salt og peber
  • icebergsalat
  • appelsiner
  • fløde, citronsaft og salt og peber
  • nye kartofler
  • hollandaisesauce

Kog laksen i vandbad i ovn 200 grader ca. 45 min. Køl den af. Rens den for skind og ben. Flæk den på langs. Kog æggene og hak dem. Udrør æg, persille, purløg salt og peber i smørret. Udrul butterdejen og læg ½ delen af laksen ovenpå. Smør æggemassen over og læg den anden ½ af laksen ovenpå. Rul butterdejen over fisken og luk godt til evt. med lidt æg. Ind i ovnen ved 200 grader ca. 35 min. eller indtil butterdejen er brun.

Servering: Skær ud ved bordet. Server icebergsalat med appelsinskiver samt flødedressing - bland efter behov. Endvidere nye kartofler eller lign. samt hollandaisesauce.

Kilde: Kirsten Høvring

 

 

Birthe's Madside