Birthe's Madside

 

Indbagt laks med spinat, rødløg og karry
  • 4 nye rødløg
  • 50 g smør
  • 500 g frisk spinat
  • 600 g fresk laksefilet
  • salt
  • peber
  • 250 g butterdej
  • 1 æg
  • Karrycreme:
  • ¼ liter creme fraiche 38%
  • 1 tsk karry
  • salt
  • peber
  • Tilbehør:
  • nye kartofler

Rødløgene pilles, og der skæres et kryds i toppen. Læg lidt smør i krydset og drys med salt og peber.Bag løgene i ovnen ved 210 grader i ca. 35 minutter. Spinaten plukkes fri fir stilke og skylles grundigt. Blanchér hurtigt i letsaltet vand. På er stykke papir eller film fordeles spinaten i et rektangel på ca. 15x30 cm. Skiver af laks fordeles ovenpå. Drys med salt og peber og rul sammen til en roulade. Butterdejen rulles ud i et stykke på ca. 25x30 cm . Læg lakserouladen på den ene halvdel af dejen og fold den anden halvdel over. Luk omkring fisken med en gaffel. Skær overskydende dej væk og pensl fiskepakken med sammenpisket æg. Bages ved 210 grader i ca. 20 minutter. Creme fraiche røres med karry, salt og peber. Server den indbagte laks med rødløg, karrycreme og nye kartofler.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 1

 

 

Birthe's Madside