Birthe's Madside

 

Indbagt laks med urter Jullienne
10 personer
  • 1 side fersk laks, ca. 1 kg

  • 200 g frosset spinat

  • 2 æg

  • salt og hvid peber

  • 2 plader butterdej

  • Til pensling:

  • 1 æg

  • Urter Jullienne:

  • 2 gulerødder

  • 1 lille porrer

  • 1 lille knoldselleri

  • Dressing:

  • ½ liter cremefraiche 18%

  • 200 g mayonnaise

  • ½ agurk

  • 1 potte frisk purløg

Spinaten optøs. 2 æg koges ca. 15. min. Nerve-benene fjernes fra laksefileten evt. med en laksetang, skindet skæres fra. De to butterdejsplader placeres på et stykke bagepapir på en bageplade, således at de har samme længde som laksefileten. Laksefileten lægges midt på butterdejen (så der er butterdej på begge sider af laksen), ovenpå laksen lægges de skivede hårdkogte æg, herefter fordeles den hårdt opvredene spinat ovenpå laks og æg, til slut krydders det hele med salt og peber efter behag. Butterdejen foldes nu om laksen, hvorefter "pakken" formes pænt som et brød. Kan evt. pyntes med overskydende butterdej som er udstukket i smukke mønster. Det hele pensles med letpisket æggeblomme. Laksen skal hvile i køleskabe i ca. ½ time. Herefter bages laksen i en forvarmet ovn på 180° C i ca. 25 min. eller til den får en smuk farve. Efter bagning skal laksen hvile i ca. 30 min. før den skæres i 5-6 cm. tykke skiver med en skarp kniv.

Urter Jullienne: Gulerødder, porer og selleri skæres i jullienne (størrelse og form som tændstikker) Urterne blancheres i kogende letsaltet vand (½ min.) lige før serveringen.

Dressing: Cremefraiche, mayonnaisen og fintsnittet purløg samt agurk i små fine (1 cm.) strimler vendes sammen og tilsmages med salt og peber.

Servering: 1 skive indbagt laks serveres med dampende urter og dilddressingen, kan evt. pyntes med en kvist frisk dild.

Kilde: Restaurant Egaa Marina, Aarhus

 

 

Birthe's Madside