Birthe's Madside

 

Indbagt rødtunge
Fisk 6 personer
  • Dej:
  • 125 g koldt smør
  • 125 g hvedemel (2dl)
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk groft salt
  • 125 g kvark 4,5%
  • Stuvning:
  • 25 g smør
  • 3 finthakket chalotteløg (50g)
  • 1/4 l piskefløde
  • 4 spsk hvedemel
  • 2 dl tør hvidvin
  • ½ tsk groft salt
  • Friskkværnet peber
  • 4-5 rødtungefileter (300g)
  • 170 g frosne,optøede hummerhaler
  • Pensling:
  • Sammenpisket æg

Bagetid: Ca. 20 min. ved 225°

Dej: Skær smøret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt bagepulver, salt og kvark og saml hurtigt dejen. Stil den tildækket i køleskabet i mindst 1 time.

Stuvning: Smelt smørret i en gryde og svits løgene heri. Rør fløde og mel sammen til en jævning og tilsæt den under omrøring. Kom vinen i og lad stuvningen koge godt igennem under omrøring. Smag til med salt og peber. Hæld stuvningen i 6 smurte, ovnfaste portionsskåle ( ca. 2 dl - ca. 11 cm i diameter øverst ). Skær fileterne i mindre stykker. Fordel fiskestykker og hummerhaler i portionsskålene. Rul dejen ud til 6 runde plader ( ca. 13 cm i diameter). Pensl kålenes kanter med æg. Læg dejpladerne over som låg. Tryk kanterne let, pensl lågene og skær nogle dybe ridser. Bag retten midt i ovnen

 

 

Birthe's Madside