Birthe's Madside

 

Indbagt røget forel
  • 2 røgede foreller
  • 250 g frisk spinat
  • 3 æg
  • 25 g smør
  • salt
  • ¾ dl piskefløde
  • 4 plader butterdej á 70 g frost
  • lidt mel
  • 4 hele hvide peberkorn

Fjern skind og ben fra forellen. Damp den skyllede spinat i en pande under låg med det vand, der hænger ved. Kom spinaten over i et dørslag og pres den fri for vand. Pisk æggene sammen med salt og fløde. Smelt smørret på panden, hæld æggemassen på og skub den sammen fra siderne, til den er næsten stiv som røræg. Den skal være lidt våd på toppen. Rul de 4 dejplader ud på et melet bord, til dobbelt bredde. Læg en forelfilet på den ene ende af dejpladen, læg spinaten på og røræg øverst. Luk butterdjeen over og pensl kanterne med koldt vand, inden de trykkes sammen og klemmes til, så pakkerne får facon som foreller. Skær overskydende dej fra og form en halefine. Pensl fisken med vand og klem finne på. Sæt et peberkorn som øje. Læg fisken på en bageplade med bagepapir og stil dem ind på næstnederste rille ved 225 grader. Skru ned til 200 grader efter 5 minutter og bag dem yderligere 15 minutter. Servér de nybagte fisk på varme tallerkner.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 1

 

 

Birthe's Madside