Birthe's Madside

 

Indbagt skaldyrsmarmitte
6 personer
  • ca. 1 ltr fiskefond

  • 6 østers

  • 1 lille hummer

  • 30-40 friske muslinger

  • 200 g friske rejer

  • 3 dl tør hvidvin

  • 6 plader butterdej (ca. 600 g)

  • 1-2 æg

  • Garniture:

  • 12 forårsløg

  • 200 g gulerødder i tern

  • 200 g persillerod i tern

Først skal skaldyrene pocheres i fiskefonden. Østers åbnes over fonden så saften ikke går tabt. De frigøres fra skalden, pocheres i fonden i 1 - 2 min., og tages op med en hulske. Rejerne pocheres ligeledes i et par min. Hummeren koges sagte i ca. 12 min. Muslingerne skrubbes godt med en stiv børste. Hvis der er nogle der ikke vil lukke sig, bør de kasseres. De koges derefter i ca. 5 min. i fonden, til de har åbnet sig, og tages op. Hvis der er nogle der ikke har åbnet sig kasseres de også. Suppen sies og den reduceres til smagen er god og kraftig, krydres let med salt og peber og afkøles. Alle skalderne gøres i stand og afkøles. Kødet tages ud af hummeren, rejerne pilles og muslingerne tages ud af skalderne og skæget fjernes. Urterne til garnituren gives et kort opkog i hvidvinen, tages op og fordeles i 6 ovnfaste portionsskåle. Skaldyrene fordeles ligeledes og der kommes lidt hvidvin ved. De fyldes derefter op med den kolde fond. Butterdejen pensles med æg og lægges over. Pensles også på overfladen og sættes i en varm ovn ( 220 grader ) Bages til de er gyldne, ca. 20 min.

Kilde: Kim Rasmussen Frost

 

 

Birthe's Madside