Birthe's Madside

 

Indisk fisk
Fisk, hovedretter, saucer 4 personer
  • Sauce:
  • 2 tsk karry
  • 1 hakket zittauerløg (ca. 75g)
  • 1 fed presset hvidløg
  • 1 tsk frisk, revet ingefær
  • 2 laurbærblade
  • 25 g smør
  • 2 tsk Maizena
  • 2½ dl yoghurt naturel
  • 2 spsk hakket, mild mangochutney
  • 1 tsk groft salt
  • Friskkværnet peber
  • Fisk:
  • 400 g torskefilet
  • Tilbehør:
  • Løse ris med ærter

Sauce: Svits karry, løg, hvidløg, ingefær og laurbærblade i gyldent smør i en gryde i ca. 3 minutter. Rør Maizena og yoghurt sammen og rør det i karrysmørret sammen med mangochutney. Kog saucen under omrøring i ca. 2 minutter. Smag til med salt og peber.

Fisk: Fjern evt. ben fra fisken og skær den ud i mindre stykker (ca. 2x3 cm). Læg fiskestykkerne forsigtigt med i saucen og kog retten færdig ved svag varme og under låg i ca. 5 minutter. Fjern lauerbærbladene. Smag til.

Tip: Frisk ingefær kan erstattes af 1/4 tsk tørret, revet ingefær.

Kilde: Det er nemt med yoghurt naturel, Karolines Køkken.

Thomas V. Nielsen

 

 

Birthe's Madside