Birthe's Madside

 

Jaiba al horno, gratineret krabbe
Mexicansk, fisk, hovedret 4 personer
  • 50 g smør eller margarine
  • 1 løg, mellemstort, finhakket
  • 5 stilke finhakket persille
  • 175 g krabbekød, hvidt
  • 2 dråber tabascosauce
  • 1/4 tsk worcestershiresauce
  • ½ hønsebouillonterning
  • 1 nip friskkværnet sort peber
  • 3 spsk tomatpuré
  • 2 spsk rasp
  • 4 skivercitron

Krabbekødet kan være frisk, frossent eller fra dåse, hvis friskt benyttes kan skallerne skrubbes og gemmes til at gratinere dåsekrabber i en anden gang. Varm ovnen op til 180 gr. Smelt fedtstoffet i en tykbundet stegepande og sautér løg og persille i 2 min. Lad krabbekødet dryppe grundigt af og kom det så på panden sammen med alle de øvrige ingredienser bortset fra rasp og citronskiver. Steg det hele for jævn varme under hyppig omrøring, til blandingen begynder at blive tør. Fordel blandingen i velsmurte gratinskaller eller krabbeskaller, som sættes i ovnen. Når der er gået 15 min. drysses raspen over, og skallerne sættes i ovnen igen, til raspen er letbrunet. Pynt med citronskiverne og servér retten straks, mens den er meget varm.

Kilde: Lars Olesen

 

 

Birthe's Madside