Birthe's Madside

 

Jansons Frestelser
4-6 personer - Sverige

Egner sig fortrindeligt som varm ret på frokostbordet, men kan også med fordel spises som selvstændig middagsret, evt. med et stk. groft rugbrød til.

  • ¾ kg små bagekartofler
  • 1 stort løg
  • 1 glas rensede ansjoser
  • ¼ liter piskefløde
  • lidt margarine eller madolie
  • salt og peber

Kartoflerne skrælles og skæres i blyantstynde strimler. Løget pilles og skæres i ringe, disse steges i lidt margarine eller olie, på en stegepande til de er klare. Et mellemstort ildfastfad smøres med margarine eller olie. I bunden lægges halvdelen af de strimlede kartofler. Herover lægges løgene, og der krydres med salt og peber. Ansjoserne tages op af lagen, (denne gemmes, skal bruges senere). Rygfinnen fjernes på ansjoserne, og de klargjorte ansjoser lægges i et lag ud over kartofel og løg bunden. De resterende strimlede kartofler lægges på ansjoserne, piskefløden og lagen fra ansjoserne hældes over. og der krydres påny med salt og peber. Til slut kommes der et par margarine eller olie klatter på toppen af retten. Retten sættes i en forvarmet ovn på 200 grader, og steges i 45-60 minutter, mærk med en kødnål om kartoflerne er færdige, ellers forlænges stegetiden lidt.

Servering: Retten serveres rygende varm, evt. med groft rugbrød.

 

 

Birthe's Madside