Birthe's Madside

 

Jansons fristelse
Fisk 4 personer
  • 8 ansjosfileter
  • 1 løg
  • 4 mellemstore kartofler
  • Smørklatter
  • 2 dl fløde

Anekdoten om at den fristede Jansson skulle være missionær er en vildmand - virkelighedens Jansson hed Pelle Janzon og var en begavet operasanger ved Stockholms opera i 1800-tallet.

Skær løget i skiver og kartoflerne i jævne strimler. Smør et ildfast fad og læg først et lag kartofler, så et lag ansjoser og endelig resten af kartoflerne. Fordel nogle smørklatter over, hæld fløden på, dæk med alufolie og sæt i ovnen ved ca. 160°. Fjern folien efter en halv times tid og bag videre i yderligere en halv time - til kartoflerne er møre. Serveres varm - men kan også spises kold. Velegnet som forret.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

John Erik Hansen 25-03-1996.

 

 

Birthe's Madside