Birthe's Madside

 

Jonni' laks
En ret - af hvilken - man får et smukt ansigt.
Fire sultne personer
  • En laks eller ørred (omkring et kilo)

  • Olivenolie

  • Vineddike

  • 1/4 dl piskefløde

  • 2 dl cremefraiche (18%)

  • Frisk fiskesennep eller fiskesennepspulver

  • Salt & peber

  • Safran (kan undværes)

  • Rosmarin

Laksen fileteres med håndkraft - så du får alle benene ud - og lægges i en marinade af 1/3 vineddike, 2/3 olivenolie, lidt rosmarin, lidt safran og en stor tsk. salt natten over. Fisken skal være helt dækket af marinaden.

Dagen efter: Saucen tilberedes. Bland 1/4 dl piskefløde med 2 dl cremefraiche, lidt salt & peber og 6-7 spsk. frisk fiskesennep eller fiskesennepspulver. (Saucen skal være stærkere end du synes - da fisken er fersk) Serveres afkølet.

Garniture: Porre, gulerødder o.l. skæres julienne. Fisken steges i lidt af marinaden ved svag varme til kødet lige præcist ikke længere er råt. Kontroller forsigtigt med en gaffel. Hold fisken varm med stanniol. Blancher garnituren i olivenolie.

Servering: Server fisken, garnituren og saucen hver for sig.

Kilde: Per Thymann

 

 

Birthe's Madside