Birthe's Madside

 

Kartoffelfrikasse med rejer
Frokostret 4 personer
  • 3 store kartofler
  • ½ dl grønsags bouillon
  • 1 gren timian
  • 10 hele peberkorn
  • Mousseline:
  • 2 æggeblommer
  • ½ bouillon
  • 50 g smør
  • Endvidere:
  • 1 bundt dild
  • 200 g pillede rejer
  • Salt
  • Peber

Skræl kartoflerne og skær dem i grove terninger. Tilsæt bouillon, timian og peberkorn (det er nemmest at de ligger i en te-pose). Kog det til kartoflerne er kogt.

Pisk æg, bouillon og smør sammen til mousselinen og varm det langsomt op under konstant omrøring til 50-60°, til æggene legere og saucen er cremet. Vend det i de varme kartofler. Smag til med dild, salt og peber.

Kilde: Søren Gericke

Kim Lykkegaard 07-05-1997

 

 

Birthe's Madside