Birthe's Madside

 

Kaviartærte
Fisk, Kaviar - Personer: 7
  • Bunden:
  • 150 g smør eller margarine
  • 150 g hvedemel
  • 4 spsk fløde eller vand
  • bagepapir til pladen
  • Fyldet:
  • 150 g mayonnaise
  • 1½ dl creme fraiche
  • 1 bundt dild, fintklippet
  • 1½ spsk mild chilisauce
  • Pynten:
  • 100 g sort kaviar
  • 100 g rød kaviar
  • 2 løg

Hak fedtstoffet ud i melet. Tilsæt væsken og ælt dejen hurtigt sammen. Lad den hvile koldt en times tid. Rul dejen ud. Skær den i to ens firkantede stykker. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen ved 200 grader i 10-15 min. Lad bundene svale af på en bagerist. Bland ingredienserne til fyldet. Pil løgene og hak dem fint. Læg bundene sammen med fyldet og pynt den øverste bund med striber af rød kaviar, løg og sort kaviar. Servér straks ellers bliver bundene bløde. Kan serveres med: Kold hvidvin. Tilberedningstid ca. 2 timer heraf ca. 1 time for dejen at ligge koldt og 10-15 min. i ovnen plus tid for afkøling af bundene.

 

 

Birthe's Madside