Birthe's Madside

 

Kertemindetorsk
Fisk, hovedretter 4 personer
  • 6 skiver torsk (ca. 800 g)
  • 75 g koldt smør
  • 3 mellemstore grofthakkede løg
  • 2 tsk karry
  • 1 tsk groft salt

Rens torskeskiverne for rygblod og hinder og skyl dem. Tør dem med køkkenrulle. Skær smørret i terninger og læg halvdelen i bunden af en tykbundet gryde. Fordel halvdelen af løgene over smørret og drys med halvdelen af karryen. Læg herpå torskeskiverne, drysset med salt og som afslutning endnu et lag smør, løg og karry. Kog retten under låg ved svag varme i ca. 20 min.

Tip: I stedet for torskeskiverne kan anvendes 750 g torskefilet'er skåret i portionsstykker.

Tilbehør: Kartofler eller flütes

Kilde: Karolines Køkken 2

Henrik Holten

 

 

Birthe's Madside