Birthe's Madside

 

Klipfisk, løg og kartofler bagt i ovn
4 personer
  • 500 g klipfisk eller saltfisk
  • 800 g kartofler
  • 1 spsk hvedemel
  • 3 løg
  • 3 dl mælk
  • 3 dl piskefløde
  • 2 dl hvidvin
  • 3 laurbærblade
  • peber
  • olivenolie
  • rasp eller brødkrummer
  • hakket persille

Vand fisken ud og kog den op og lad den trække som ovenfor. Skræl kartoflerne og løg og skær dem i mindre stykker. Pluk fiskekødet fra benet, fjern brusk og skind.

Sautér løg og kartofler let på en pande i olivenolie. Kom hvedemel på. Hæld hvidvin på og kog ind til det halve. Bland fiskekød, mælk og fløde i. Fordel blandingen i et ildfast fad. Krydr med salt og peber undervejs og list laurbladene ned i. Kom rasp eller brødkrummer på toppen. Bag retten gylden 30-40 minutter ved 200 grader.

Servering: Drys persille over. Giv brød til og spis straks.

Kilde: Meyers Køkken

 

 

Birthe's Madside