Birthe's Madside

 

Kogt laks i mayonnaise
6 - 8 pers
  • 3 - 4 skiver rå laks a 200 g (laksekoteletter)
  • 3/4 l vand
  • ½ dl eddike
  • 15 peberkorn
  • salt
  • 1 løg
  • 1 laurbærblad
  • 150 g mayonnaise
  • lidt fløde
  • lidt grønt til pynt

Vand, eddike, peberkorn, salt, groftskåret løg og laurbærbladet sættes over at koge ca. 15 min. Laksekoteletterne lægges i den kogende lage, hvor de koger langsomt ½ min. Lad laksen blive kold i lagen. Når den er kold tages den op, og ben og skind fjernes. Hver lakseskive deles i to og lægges på grønne salatblade. Mayonnaisen piskes sammen med fløden til en tyk sauce, som hældes over laksestykkerne. Laksen pyntes med f.eks. tomater skåret i små både, rejer, asparges, hårdkogte æg skåret i kvarte, kaviar og dild.

Kilde: www.hoi.mobilixnet.dk - Birthes Madside - Mad/Bag lille 2

 

 

Birthe's Madside