Birthe's Madside

 

Kogt laks med brøndkarse-mayonnaise
Hovedret, Mikrobølge - Personer: 4
  • 4 Skiver laks, 2,5cm tykke
  • 2 spsk Citronsaft
  • 4 spsk Mayonnaise
  • 2 spsk hakket Brøndkarse
  • 4 spsk Youghurt naturel
  • Salt & peber
  • Pynt:
  • 4 kviste kørvel
  • Agurkeskiver

Bland citronsaften med 3 spsk vand, hæld det over lakseskiverne og dæk fadet med gennemprikket mikrobølgefilm. Kog i 6-7 min. på høj effekt, til fisken er mør. Lad fisken stå i 5 min., hæld vandet fra og lad den stå, til den blot er lun. Kom i mellemtiden mayonnaise, brøndkarse og youghurt i blender eller food processor og blend det jævnt og glat. Server laksen varm eller kold. Fjern evt. skindet. Hæld mayonnaisen over og pynt hver skive med kørvel og agurkeskiver.

Kilde: Christian Phillip, 31 Jan 94

 

 

Birthe's Madside