Birthe's Madside

 

Kogt torsk med det hele
6 personer

Arbejdstid: 40 minutter

Kogetid: Ca 20 minutter

Ikke fryseegnet

  • 1 torsk eller et stykke torsk på godt 2 kg

  •    

  • Kogelage pr. liter vand:

  • 1 spsk salt

  • 4-5 hele peberkorn

  • 2 laurbærblade

  •  

  • Tilbehør:

  • 150 g smør

  • hakket hårdkogt æg

  • fiskesennep

  • revet eller høvlet peberrod

  • evt. syltet rødbeder

  • kogte gerne melede kartofler

Skrub og skyl torsken – husk at fjerne den indvendige sorte hinde og den hvide luftblære, hvid det ikke allerede er gjort. Kom fisken i en gryde – evt. på en rist, og hæld så meget vand på, at fisken netop er dækket heraf. Tilsæt salt, hele peberkorn og laurbærblade. Bring fisken langsomt til kogepunktet, skum suppen og lad fisken småkoge (vandet skal skælve lidt i kanten), i ca. 20 minutter. Tag fisken op af kogevandet med en hulske og anret på et varmt fad. Smeltet smør, fiskesennep og hårdkogte hakkede æg samt peberrod og kogte kartofler serveres til.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside