Birthe's Madside

 

Krabbemousse

De små krabbemousser tilberedes dagen før, så er det nemt at vende dem ud på serveringstallekener og lægge pynt ved lige inden serveringen.

  • 2 dåser krabber á 200 g
  • 1 dl tør hvidvin
  • 4 blade husblas
  • 1 dl creme fraiche
  • 100 g mayonnaise
  • 1 spsk koncentreret tomatpuré
  • citronsaft
  • salt
  • peber
  • Pynt:
  • grapefrugtlameller
  • salat
  • krabbekød
  • brøndkarse

Pil de pæneste stykker krabbekød fra til pynt. Bland resten af krabbekødet med væden fra dåserne samt hvidvin. Læg husblas i koldt vand. Varm krabbeblandingen lige til kogepunktet. Knug husblasen fri for væde og smelt den direkte i lagen. Tag det fra varmen og purér det i en blender. Lad det svale og rør creme fraiche, mayonnaise og tomatpuré i. Smag til med citronsaft, salt og peber. Fordel det i små portionsforme, kokotter eller kopper og lad det stivne et par tinmer eller til næste dag. Dyp formene kort i kogehedt vand og vend dem ud på portionstallekener. Læg salat ved sammen med grapefrugtlameller og pynt med krabbekød og brøndkarse. Flutes eller butterdejssnitter kan serveres til.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 1

 

 

Birthe's Madside