Birthe's Madside

 

Krabbemousse med røget laks
12 personer
  • 3 dåser krabber á 170 g

  • ca. 300 g røget laks i skiver(evt. lakserester)

  • 10 blade husblas

  • 1½ dl hvidvin eller sherry

  • 300 g kalorielet mayonnaise

  • 4 spsk klippet dild

  • ½ liter piskefløde

  • 1-2 tsk sød chili

  • 10-12 dråber tabascosauce

  • salt

  • peber

  • 6 grapefrugter

  • citron

  • dild

  •  

  • Tilbehør:

  • Flutes

Væden hældes fra krabberne og gemmes. Krabberne hakkes med en kniv. Hakv delen af laksen skæres i strimler, resten skæres i terninger. Husblasen udblødes 5 minutter i koldt vand, tages op og smeltes i vandbad. Krabbelage og hvidvin blandes i husblasen. Krabber, lakseterninger og mayonnaise røres sammen. Husblasblandingen røres i sammen med dild. Blandingen stilles i køleskab 20-30 minutter til det begynder at stivne. Fløden piskes og vendes i. Moussen smages til med chili, tabascosauce, salt og peber. 2-3 randforme fores med laksestrimler og moussen hældes i. Stivner i køleskabet på 6-8 timer. Grapefrugterne halveres, kødet skæres fri fra hinderne og tages ud af skallerne. Randen løsnes langs kanten med en kniv og holdes 10 sekunder i varmt vand. Vendes ud på et fad og pyntes med grapefrugtstykker, citronbåde og dild.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2  

 

 

Birthe's Madside