Birthe's Madside

 

Kringelbachs fiskefrikadeller
4 personer

Opskriften er hørt i radioen for ca. 20 år siden og har herefter overtaget alle andre opskrifter på fiskefrikadeller herhjemme. Prøøv dem!

  • 500 g torskefilet

  • 1 løg

  • 2 skiver sandwichbrød, afskorpet

  • mælk efter behov

  • 100 g røget spæk

  • 30 g hvedemel

  • 2 æg

  • salt og hvid peber

  • 1 spsk friskhakket kørvel eller persille

Brødet afskorpes, overhældes med mælk og suger så meget det kan. Torskefileterne hakkes sammen med løg og spæk, gerne i foodprocessor. Det opblødte brød samt mel tilsættes. Æggene sammenpiskes let og røres i farsen. Salt og peber tilsættes sammen med kørvel. Fiskefrikadellerne sættes på panden som alm. frikadeller og steges i halvt smør og olie ved jævn varme til farven er pænt lysebrun og skorpen sprød. Sauce: Panden koges af med lidt citronsaft og tilsættes lidt hakket persille.

Serveres med små faste kartofler - gerne nye - samt pandesaucen. Man kan naturligvis også servere de sædvanlige saucer til fisk - men sådan her lød Kringelbachs!

Kilde: Georg Kringelbach - Boye Nielsen

 

 

Birthe's Madside