Birthe's Madside

 

Laks, Indbagt
4 personer
  • 600 g filet af torsk eller sej

  • ca. 300 g laksefilet

  • 2 æg

  • 5 dl piskefløde

  • 1 dl hakkede krydderurter

  • salt

  • hvid peber

  • butterdej ca. 30x30 cm

  • æg til pensling

Kødet røres sejt med lidt salt, derefter kommes letpiskede æg og fløden i, lidt ad gangen, og til sidst smages der til med salt og peber. Herefter hviler farsen koldt i ca. 30 min. Læg butterdejen på melet bord. Fordel halvdelen af farsen herpå. Vend laksestykket i krydderurterne, og læg det på farsen. Fordel resten af farsen over og omkring laksen. Pak det hele ind i butterdejen, penslet med æg. Pensel med æg og bag ved 180 grader - gylden og hævet - i ca. 25 min. Kan serveres varm eller kold.

Kilde: Kim Rasmussen Frost'

 

 

Birthe's Madside