Birthe's Madside

 

Laksecarpaccio med kørvel
Fisk 4 personer
  • 300 g fersk laks - halestykkerne har mest smag
  • 1 håndfuld frisk kørvel
  • 1 spsk hvidvinseddike - Balsamico
  • 2 spsk citronsaft
  • 3 spsk tør hvidvin
  • 1 spsk kapers
  • 4 spsk oliven olie
  • 5 hvide peberkorn
  • Salt - sukker

Skær laksen i så tynde skiver som muligt - er de for tykke, kan de lægges mellem to lag madpapir og bankes flade. Anret skiverne på tallerkner og pynt med de renskyllede kørvel-kviste. Peberkornene knuses mellem to skeer. Hvidvinseddiken blandes med hvidvinen, citronsaften, salt og sukker, indtil alt er opløst. De hakkede kapers tilsættes og viniagretten fordeles over lakseskiverne, som spises med det samme.

Serveres med focacia-brød eller varme flütes og en god hvidvin.

Kilde: Livsglad mad, Borgan’s forlag.

John Erik Hansen 12/12-95.

 

 

Birthe's Madside