Birthe's Madside

 

Laksefilet på grønsagsbund
4 personer
  • 500 g laksefilet uden skind og ben

  • ½ tsk salt

  • ½ tsk timian

  • peber

  • 1 løg

  • 300 g gourgetter

  • 250 g champignoner

  • 1 fed presset hvidløg

  • 2 spsk olie

  • 3 tomater

  • 1 dl tør hvidvin

  • 20 g smeltet smør

  • salt

Skær laksen i 4 portionsstykker og drys dem med salt, timian og peber. Pil løgene og skær dem i terninger. Skær gourgetterne i tynde skiver. Svits løg og gourgetterne 5-6 minutter på en pande i ca. halvdelen af olien. Tag grønsagerne af panden. Rens svapene, skær dem i skiver og svits dem i resten af olien. Læg grønsagerne og svampe i et ovnfast fad eller i 4 portionsfade. Skær tomaterne i skiver og læg dem ved siden af grønsagerne. Drys med lidt salt. Læg fisken oven på grønsagerne og pensl den med smeltet smør. Sæt fadet i ovnen ca. 10 minutter ved 200 grader, til fisken har skiftet farve og lige netop er mør.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside