Birthe's Madside

 

Lakseforårsruller
10 store eller 20 små ruller
  • 8 stk. runde rispapir à ca. diameter på 22 cm
  • 1 spsk hvedemel
  • vand
  • olie
  • 400 g fersk laks
  • 4 cl tør sherry
  • salt
  • peber
  • 250 g blandede sommerurter, f.eks. squash, gulerødder, fennikel, spinat, bønner
  • 1 bdt. brøndkarse
  • 1 tsk finthakket ingefær
  • lidt citronsaft -og skal
  • 1 tsk wasabi
  • 2 spsk soja

Skær laksefileten i små tern a ca. 5mm x 5mm. Krydr med salt og peber og rør sherryen i. Lad blandingen trække min. 30 minutter. Rør ingefær, citronsaft og skal, wasabi og soja sammen. Snit urterne i så tynde strimler du kan. Vend dem i soya-ingefær-blandingen. Krydr med salt og peber. lad blandingen trække min 30 minutter, men gerne et par timer. Vend brøndkarsen i umiddelbart før anvendelsen. Rør mel sammen med vand til en grødagtig konsistens. Fordel laks og grøntsager på blødt eller blødgjort rispapir. Rul sammen. Smør lidt melklister på sammenføjningen. Steg gyldne i neutral olie.

Kilde: Meyers Køkken

 

 

Birthe's Madside