Birthe's Madside

 

Laksekoteletter på grill med urtekartofler
Grill, Fisk, Laks - Personer: 4
  • 4 laksekoteletter (… 125-150g)
  • Dressing Til Pensling:
  • ½ dl olivenolie
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 tsk fransk sennep
  • 2 fed presset hvidløg
  • friskkværnet grønne peberkorn
  • Urtekartofler:
  • 1 kg nye danske kartofler
  • 40 g plantemargarine
  • Friske krydderurter:
  • persille, kørvel, purløg, Brøndkarse, oregano m.v.

Lakseskiverne renses og skylles, tørres og pensles med dressing. Skiverne lægges i grillnet. Beregn 5-6 min. på hver side. Drys lidt tørret esdragon over stegningen - det giver smag og duft. Serveres med urtekartofler, flütes og dagens salat med dressing.

Urtekartofler: Kartoflerne skylles og renses let, tørres og lægges på bagepapir med små klatter margarine - herover hakkede urter og lidt salt. Bagepapiret foldes om kartoflerne, lukkes med clips eller hæftemaskine således, at der er hold om kartoflerne. Bages ved 180-190° i ca. 35-40 min. Serveres rygende varme.

Kilde: Andre Dewald, 13 Maj 93

 

 

Birthe's Madside