Birthe's Madside

 

Laksemousse med kørvel-creme
Forret, Fisk - Personer: 8
  • 300 g laks uden skind og ben
  • 100 g torsk uden skind og ben
  • 4 dl piskefløde
  • 3 æg
  • 2 tsk koncentreret tomatpuré
  • 3 spsk cognac
  • salt og peber
  • Kørvel-Creme:
  • 1 3/4 dl creme fraiche 18% (l. bæger)
  • 4 spsk finthakket kørvel
  • saft af ½-1 citron
  • salt
  • Endvidere:
  • salatblade
  • hvidt brød

Blend fiskekødet med tomatpuré til det er akkurat jævnt. Rør fløde og æg i, og smag til med krydderier og cognac. Kom farsen i en velsmurt 1-liter-form, og bag den i vandbad ved 170° i ca. 50 min., til moussen er hævet og gennembagt. Afkøl helt inden den skæres i tynde skiver og anrettes med kørvel-creme og salat. Brød gives til.

Kilde: Andre Dewald, 14 Aug 93

 

 

Birthe's Madside