Birthe's Madside

 

Lakseruller med skaldyrssauce
4 personer

Kan bruge ørred i stedet for laks

  • ca. 300 g laksekød uden skind og ben

  • 1½ dl piskefløde

  • 2 æggehvider

  • 1½ spsk Maizena

  • 1 tsk salt

  • 1 spsk sherry

  • ½ tsk paprika

  • ½ l fiskesuppe eller bouillon

  • Sauce:

  • 20 g margarine

  • 2½ spsk mel

  • 3 dl fiskesuppe eller ½ vand og ½ tør hvidvin

  • ½ dl fløde

  • 200 g rejer eller krabbekød eller halvt af hver

  • salt

  • peber

Laksekødet mixes i blender eller food processor med piskefløde, æggehvider, Maizena og salt. (evt over 2 gange) Farsen smages til med sherry og paprika. Farsen formes med en ske til aflange boller der koges ca 5 min i fiskesuppe.

Saucen: Margarinen smeltes i en gryde, melet drysses i, og der spædes med fiskesuppen fra bollerne under piskning.

Fløde og rejer eller krabber kommes i saucen. Smages til med salt og peber og tilsættes laksebollerne.

Servering: Varmes igennem og serveres som forret, frokostret eller let middagsret. Flutes og grøn salat.

Kilde: Fisk fra Brugsen - Rikke Mikkelsen  

 

 

Birthe's Madside