Birthe's Madside

 

Laksesoufflé med pernodsauce
Forret, Fisk - Personer: 8
  • 300 g fersk laks u/skind og ben
  • 100 g sej u/skind og ben
  • 1 spsk koncentreret tomatpuré
  • 4 dl fløde
  • 3 store æg
  • salt og peber
  • lidt cayennepeber
  • Sauce:
  • 1 dl hvidvin
  • 2 dl fiskebouillon
  • ½ dl Pernod - eller hvid vermouth
  • 2½ dl piskefløde
  • salt og peber
  • Tilbehør:
  • 4 spsk fintskåret purløg
  • nykogte stænger gulerødder
  • hvidt brød

Blend fiskekødet med tomatpuré, til det er akkurat jævnt. Rør fløde og æg i, og smag til med krydderier. Pensl små portionsforme (ramekiner) godt med smeltet smør, og fordel farsen heri. Stil formene i vandbad, og bag dem i en forvarmet ovn på 170° i ca. 40 min., til de er hævede og gennembagte. Lad formene stå i ovnen, lige til de skal serveres. Imens souffl‚erne bages, koges ingredienserne til saucen ind til en passende konsistens. Saucen smages til. Ved serveringen vendes souffl‚erne ud på varme tallerkner, og saucen hældes over. Drys godt med gulerødder og purløg, og servér med et godt brød.

Kilde: Andre Dewald, 14 Aug 93

 

 

Birthe's Madside