Birthe's Madside

 

Laksesteaks med citronpebersauce
4 personer
  • 4 laksesteaks
  • 25 g smør til stegning
  • Sauce:
  • 1 lille løg
  • 1 spsk Madagascapeber
  • 15 g smør
  • 1 dl hvidvin
  • 1 dl fiskebouillon
  • 1 dl fløde
  • 1 tsk Maizena
  • salt, peber
  • lidt fintreven citronskal

Skyl og tør fisken og drys den med salt, svits hakket løg i smørret sammen med madagascapberet, knust imellem to skeer. Tilsæt hvidvin og lad det koge lidt, til vinens syre er dampet af. Så skal bouillonen i, og koges lidt ind. Til sidst jævnes saucen med fløde og Maizena og smages til med citronskal og salt, peber.

Steg laksen på en god varm pande. Stegetiden er 2 til 3 min. på hver side.

Kilde: Henrik Arent

 

 

Birthe's Madside