Birthe's Madside

 

Laksesteaks med hvidvins-basilikum sauce
4 personer
  • 4 laksesteaks

  • citronsaft

  • salt og peber

  • 1-2 spsk smør

  • 1-2 spsk olie

  •  

  • Sauce:

  • 15-20 g smør

  • 1 hakket løg

  • 2-3 fed hvidløg

  • 3 dl hvidvin

  • 2½ dl piskefløde

  • 1 tsk tørret basilikum

  • 1 bdt frisk basilikum

  • salt og peber

  •  

  • Tilbehør:

  • kartofler eller båndpasta

Sauce:Varm smørret op i en gryde, hak løg og hvidløg. Svits løg og hvidløg til de er blanke, ikke brunt. Kom hvidvinen på og kog den ned til under det halve. Tilsæt piskefløde og tørret basilikum og kog saucen yderligere ind til den har en tykkere konsistens. Smag til med salt og peber og tilsæt i sidste øjeblik frisk hakket basilikum inden servering. Den friske basilikum skal kun have 1-2 minutter - ellers mister den sin grønne farve og taber smag.

Steaks: Varm en blanding af olie og smør op på panden. Krydr laksen med salt og peber og steg dem 4-5 minutter på hver side (afhængig af tykkelsen). Når laksen er vendt på panden, presses lidt citronsaft ud over den stegte side. Vend fisken igen, når den anden side er stegt og giv og den lidt presset citronsaft. Krydr evt. med mere salt og peber.

Serveres hurtigt mens fisken og saucen er varm. Byd kartofler eller pasta til samt Salat med blå druer og valnødder.

Kilde: Søren Frimann Trads

 

 

Birthe's Madside