Birthe's Madside

 

Laks med rødbedecreme, Baconbagt
  • 200 g fersk, frisk norsk laks

  • 4-5 skiver røget bacon

  • ½ friskkogt rødbede

  • 1 dl økologisk fløde

  • 2 dl tør hvidvin

  • 50 g kogte, vilde ris

  • 50 g champignoner i ¼

  • citronsaft

  • lidt smør

  • salt og peber

Ovnen varmes op til 200°. Laksen befries for skind og evt. ben. Baconen vikles om laksen og denne sættes i ovnen i ca. 10-15 minutter. Hvidvinen koges ind til det ½ er tilbage. Rødbeden moses og røres ud i hvidvinen, der tilsættes fløden, (lad det koge sammen i ca. 2-5 minutter og smag så til). Champignonerne ristes på tør, knaldvarm pande i ca. 5 minutter, og dryppes med lidt citronsaft, hvorefter en klat smør tilsættes panden. Vend de kogte ris rundt i champignonerne og smag til med salt og peber.

Kilde: Morten Clod-Svensson

 

 

Birthe's Madside