Birthe's Madside

 

Laks og spinattærte
  • Tærtedej:
  • 300 g hvedemel
  • 225 g koldt smør
  • ½ dl koldt vand
  • Fyld:
  • 400 g fersk laks uden skind og ben
  • 2 finthakkede løg
  • 2 spsk smør
  • 3 æg
  • 3 dl mælk
  • 1 tsk salt
  • peber
  • 2 dl reven ost

Hak mel og smør sammen. Saml dejen med vandet. Form den til en kugle. Tryk den lidt flad. Pak den i lidt alufolie og læg den i køleskabet 1 time.Rist løgene i fedtstoffet, uden at de tager farve. Skær laksen i store firkanter. Kom dem i panden og steg dem forsigtigt med nogle minutter. Tilsæt spinaten og vend forsigtigt rundt i yderligere et par minutter, til spinaten er faldet sammen. Tag panden fra varmen og lad indholdet afkøle. Rul tærtedejen ud og læg den i en form. Prik bunden med en gaffel og forbag den i en 250 grader varm ovn i 10 – 12 minutter. Tag formen ud af ovnen og fordel lakseblandingen over den forbagte bund. Pisk mælk, æg og salt sammen og bland osten i. Hæld det i formen og sæt tærten tilbage i ovnen ved 200 g i ca 30 minutter.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 4

 

 

Birthe's Madside