Birthe's Madside

 

Laks på det grønne
4 personer
  • 4 skiver fersk laks (ca. 2 cm tykke)
  • 2 porrer
  • 1-2 squash
  • 1 lille aubergine
  • 3 løg
  • 3 spsk olie
  • 2 dl hvidvin
  • smør
  • citronsaft
  • salt og peber
  • citronpeber
  • friske krydderurter, såsom estragon, rosmarin og løvstikke.

Porrer, aubergine, løg og squash snittes i strimler eller firkanter og svitses i olien. Krydres med salt, peber og citronpeber. Grøntsagerne lægges i et ildfast fad. De rensede lakseskiver lægges ovenpå det grønne. Krydderurterne fordeles over fisken sammen med smørklatter. Hvidvin og citronsaft hældes over. Det ildfaste fad anbringes midt i ovnen ved 225° i ca. 15 min. alt efter fiskens tykkelse. Laksen er mør, når kødet begynder at løsne sig fra benet.

Serveres med flûtes.

Kilde: Hüttemeiers Madmagasin

 

 

Birthe's Madside