Birthe's Madside

 

Lollo salat med røget fisk
Fisk, hovedret, salat 4 personer
  • 1 lille lollo rosso
  • Salathoved
  • 250 g frisk spinat
  • 1 bundt radiser
  • 1 æble
  • 1 pk karse eller brøndkarse
  • 150 g røget fisk, f.eks. laks
  • Dressing:
  • Saften fra ½-1 lime
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk honning, f.eks. Akacie
  • Tilbehør:
  • Skiver af frisk brød, f.eks. italiensk landbrød

Salaten plukkes i mindre stykker og lægges i en stor skål. Spinaten skylles og plukkes ligeledes. Radiser skæres i skiver. Æblet skæres i tern. Karsen klippes. Fisken skæres i tynde strimler. Alle ingredienserne blandes godt i skålen. Dressingen piskes sammen og hældes over salaten.

Tips: Den nemmeste måde at skylle spinat på, er i 2-3 hold vand, i en balje eller stor skål, ligesom vasketøj.

Tilberedningstid: 15 min. heraf arbejdstid: 15 min

Energi pr. pers: 1080 kilojoule (258 kcal)

Energifordeling: Protein 15% - 10 g kulhydrat 58% - 37 g fedt 27% - 8 g

 

 

Birthe's Madside