Birthe's Madside

 

Lynstegt skaldyrsret
Hovedret, wokmad, fisk 4 personer
  • Sauce:
  • 1 tsk majsstivelse
  • 1 spsk sherry, tør
  • 1 dl hønsebouillon
  • 2 spsk sojasauce
  • 1 spsk chilisauce
  • 2 spsk olie
  • Skaldyr:
  • 1 pk hummerhaler
  • 1 pk kinarejer
  • 1 fed hvidløg, fint hakket
  • 1 spsk ingefær, fint hakket
  • 6 forårsløg
  • 1 dåse babymajs
  • Tilbehør:
  • Syltede ingefær og kogte ris

Majsstivelse, sherry, hønsebouillon, sojasauce, chilisauce blandes. Skallen tages af kinarejerne. Olien opvarmes i en wok eller en tykbundet gryde. Skaldyrene, hvidløg og ingefær tilsættes og lynsteges 2 min. Forårsløg og babymajs skæres i tynde strimler. Tilsættes og lynsteges ca. 1 min. Saucen tilsættes og koges, indtil saucen er tyk, ca. 1 min. Serveres med syltede ingefær og kogte ris.

Tilberedningstid: ½ time heraf arbejdstid: ½ time

Energi pr. pers: 1860 kilojoule (448 kcal)

Energifordeling: Protein 20% - 22 g kulhydrat 60% - 66 g fedt 19% - 10 g alkohol 1% - 1 g

 

 

Birthe's Madside