Birthe's Madside

 

Makrel i te
8 personer
  • 4 makreller á ca. 300 g
  • 4 fed hvidløg
  • 2 dl hvidvinseddike
  • 5 dl vand
  • 1 citron uden skræl og hinde
  • 2 rødløg
  • 3 gulerødder
  • 15 g salt
  • 16 hvide peberkorn
  • 1 stjerneanis
  • 1 suppevisk
  • 10 g Darjeeling te
  1. Makrellerne renses i koldt rindende vand, duppes tørre, befries for hoveder og ben, deles i fileter og lægges i et dybt fad lagvis med 1 citron, skåret i tynde skiver.
  2. Løg og gulerødder ordnes og skæres i tynde skiver sammen med hvidløget, kommes i en gryde med anis, peberkorn og salt, bringes i kog og koger 10 minutter. Hvidvinseddiken kommes i, lagen bringes igen i kog. Darjeelingen kommes i en tesi og trækker så 6 minutter i lagen. Tages så op. Sæt dem i ovnen ved 150 grader i 5 - 15 minutter, alt afhængig af makrellens størrelse.
  3. Den kogende lage hældes over makrellerne, så de dækkes helt. Lad retten trække på køkkenbordet et par timer. Stil så i køleskabet nogle timer, helst til næste dag.

Servering: De te-marinerede makrelfileter serveres som forretter eller til frokost, gerne med lidt indkogt, afkølet lage vendt i pisket fløde og lidt hakket krydderurt.

Kilde: Meyers Køkken

 

 

Birthe's Madside