Birthe's Madside

 

Marinerede muslinger med artiskokbunde
Fisk, andet grønt 4 personer
  • Marinerede muslinger:
  • 1 dåse muslinger naturel (250g)
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 fed hvidløg
  • ½ tsk groft salt
  • Friskkværnet peber
  • ½ dl olie
  • 2 spsk friskhakket persille
  • Artiskokbunde:
  • 4 spsk cremefraiche 38%
  • ½ tsk revet citronskal
  • 1/4 tsk groft salt
  • Friskkværnet peber
  • 4 artiskokbunde fra ds.
  • ½ tsk revet citronskal
  • 4 blade hovedsalat
  • 50 g ufarvet kaviar
  • Pynt:
  • Dildkviste
  • Tilbehør:
  • Smørristede flüteskiver

Marinerede muslinger: Lad muslingerne dryppe af i en sigte. Pisk citronsaft, hvidløg, salt og pebersammen. Pisk olien i lidt efter lidt. Tilsæt persille. Vend muslingerne i marinaden og stil dem tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Artiskokbunde: Smag cremefraiche til med citronskal, salt og peber. Stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Lad artiskokbundene dryppe af i en sigte. Fordel cremefraichen på bundene og drys med citroskal.

Ved serveringen: Fordel salaten på 4 portionstallerkner og anret herpå muslinger med marinade, artiskokbunde og kaviar.

Tip: Skær evt. en meget tynd skive af artiskokbundende, så de ikke vælter

 

 

Birthe's Madside