Birthe's Madside

 

Marinerede sild 2
  • 1 kg islandske sild, gammeldags modnede
  • Lage:
  • 5 dl eddike
  • 5 dl sukker
  • 15 hele nelliker
  • 24 hel allehånde
  • 1 spsk rød chili, tørret
  • 2 stjerneanis
  • 2 laurbær
  • 1 spsk sorte peberkorn
  • 1 løg i skiver

Sildefileterne skæres fra rygbenet. Bugbenene skæres fra. Skindet løsnes lidt i ryggen på sildefileterne og trækkes derefter af. Udvand sildefileterne et døgn i koldt vand.

Kog ingredienserne til lagen op, køl den af, hæld den over sildene, og lad dem så trække mindst 2 døgn. Sørg for at sildene er godt dækket af lagen.

NB: I stedet for islandske gammeldagsmodnede sild, kan bruges ferske sildefileter, der strøs med salt på skind- og kødsiden, og trækker køligt til næste dag. Saltet stryges så af, sildene udvande evt., hvorefter n er som ovenfor.

Kilde: Meyers Køkken

 

 

Birthe's Madside