Birthe's Madside

 

Maskintorsk
4 personer

Hedder osse Bogense Maskintorsk. Navnet kommer af, at fiskerne satte gryden på kutterens maskine ( de gamle glødemotorer) og lod retten simre til de blev sultne. Selleri var det eneste fiskerne kunne dyrke i deres (til tider oversvømmede) haver, da sellerien som den eneste grønsag kunne tåle saltvand.

Torsken renses og skæres i skiver på ca. 1½ cm tykkelse. Bruges der fileter, skæres de i ca. 10 cm brede stykker. Smør en gryde med smør. Rens sellerien og skær den i papirtynde skiver. Læg fisk og selleri lagvis i gryden med smør og salt mellem lagene, start og slut med fisk. Simrer underlåg ved MEGET svag varme i ca. 1 time, sæt evt. gryden øverst på kakkelovnen!

Serveres direkte fra gyden med kogte kartofler til.

Kilde: Dorrit Smedsgård

 

 

Birthe's Madside