Birthe's Madside

 

Maskintorsk fra sømanden
  • fileter af torskefisk som passer til portionerne der skal spises

  • grove grønsager

  • kartofler

  • porre

  • rød-grøn peber

  • samt efter lyst hvad man har

  • smør

  • hvidvin

  • salt-peber

Grøntsagerne klargøres og skæres i skiver. Fileterne renses for evt. ben. Det hele lægges i en gryde lag for lag startende med grøntsager lidt af hvert næste lag er fileter. Ovenpå kommes et par smørklatter. Således bygges det hele op afsluttende med en rigelig sjat hvidvin samt salt og peber efter behov. Der er ikke nogle bestemt målangivelser på opskriften da den bliver lavet efter hvor mange der skal spise med og typisk når vi er på sommerlejr.

Retten sættes over og simrer under låg til grøntsagerne er mørre og serveres i gryden.

ADVARSEL !!!! der må ikke røres i gryden under tilberedning da det så bare bliver til suppe og ikke ser ret godt ud.

Kilde: Jørn Stig Christensen

 

 

Birthe's Madside