Birthe's Madside

 

Matjesfilet med flødesennep
  • 1 løg
  • ½ l vand
  • 1½ dl eddike
  • 2 spsk sukker
  • 4 enebær
  • 8 matjesfileter (à 50 g)
  • 1 usprøjtet appelsin
  • 1½ dl piskefløde
  • 2-3 tsk dijon sennep

Løget pilles og skæres i ringe, koges op med eddike, vand, sukker og enebær. Lagen afkøles helt. Matjesfileterne skæres i mindre stykker, overhældes med marinaden, dækkes til og trækker i køleskab i 1 døgn. Marinaden hældes fra, appelsinen skylles og ca. halvdelen af skallen skæres i julienne. Resten af appelsinen pilles og skæres i skiver, der deles i 1/4 . Matjesfileterne blandes med løgringe fra lagen og appelsinstykker. Fløden piskes let og vendes med sennep og fintrevet skalotteløg. Matjesfileterne lægges i en skål, flødesennepen hældes over og der pyntes med appelsinjulienne.

 

 

Birthe's Madside