Birthe's Madside

 

Merluzzo alla erbe (torsk i krydderurter)
6 personer
  • 900 g torske fileter, 2 store eller 4 små
  • 1 bundt persille
  • 1 spsk frisk timian
  • 2 spsk frisk basilikum
  • 2 spsk fint hakket fennikel
  • ½ spsk oregano
  • 3 spsk olivenolie
  • ½ citron (skal heraf)
  • 1 glas cognac

Fisken marineres ½ time i olie og citron saft. Den svitses herefter kort på meget varm pande. Alle krydderurter hakkes fint. Et tykt lag havsalt lægges på bunden af et ildfast fad. 2/3 af urterne fordeles herover, fisken lægges i fadet, og resten af urterne drysses over. Fadet sættes i en meget varm ovn 250-300 grader i 5 min. Fadet sættes på bordet, overhældes med cognac, og antændes.

 

 

Birthe's Madside