Birthe's Madside

 

Muslinger farserede

Herlig ret! Jeg har aldrig lavet den selv, men jeg har smagt den og det bare toppen. Jeg fik opskriften, som nu gives videre, for hr. Mortens fine opskriftsamling har virkelig fået mig til at lede i gamle gemmer. Hører gerne, hvad I mener om den.

  • 30 store blåmuslinger

  • 400 g hakket skært svinekød

  • 100 g hakket kogt skinke

  • 250 g champignons

  • 200 g hakket spinat

  • 150 g parmasan, friskrevet!

  • 2 æg

  • 4 dl tør hvidvin

  • 1-2 løg

  • 1 ds flåede tomater

  • 1 dl ekstra olivenolie

  • 50 g smør

  • 1 bdt hakket persille

  • 1-2 fed knust hvidløg

Muslingerne vaskes grundigt og åbnes derefter med en kniv. (Giv tid til en lille belæring: Døde muslinger bør omgående kasseres. Hvis muslinger med åben skal ikke straks lukker sig ved et slag mod en bordplade - ud! Hvis muslingerne under kogningen ikke har åbnet sig - ud!).

Der røres en fars af svinekød, skinke, spinat, parmasan, æg og krydderier og en lille skefuld proppes ind i hver musling. Skallerne lukkes sammen og ombindes med bomuldsgarn. Muslingerne porcheres derefter under låg i smør, olie, hakket løg, hakkede tomater, udskivede champignon, hvidvin og hvidløg.

Efter et kvarters tid tages muslingerne op, garnet fjernes og fonden koges ind og tilsmages.

Servering: Muslingerne serveres i den halve skal med saucen hældt over. Skal serveres rygende varme. Glæd Jer, hvis I holder af muslinger. De smages fra en ganske anden vinkel.

Kilde: Carsten Just Munch

 

 

Birthe's Madside