Birthe's Madside

 

Ostegratinerede ansjoser
Fisk, Silderetter - Personer: 4
  • 1 stor kartoffel
  • 1 spsk smør eller margarine
  • salt
  • hvidløgspulver
  • peber
  • 1 lille porre
  • 1 dåse ansjosfileter (ca. 125g)
  • 1 spsk fintklippet dild
  • ½ citron, saften
  • 4 store tomater
  • salatblade
  • 4 skiver mild, fed ost (evt. reven)

Skræl kartoflen og skær den i fire skiver, så store som muligt. Steg kartoffelskiverne næsten møre i fedtstoffet på en stegepande og krydr. Rens porren og snit den fint. Svits den let i lidt fedtstof. Mos ansjosfileterne og bland dem med porre og dild. Læg kartoffelskiverne på en staniolbeklædt rist eller bageplade og kom ansjosblandingen over. Dryp med citronsaft og dæk med tomatskiver og ost. Gratin‚r ca. 10 min. i ovnen ved 250 grader eller grill. Anret på salatblade og servér.

Tilberedningstid: ca. 30 min. heraf ca. 10 min. i ovn eller grill.

 

 

Birthe's Madside